Junior SEO/SEA specialist

Solliciteren
Onze ervaren SEO/SEA specialist leidt jou graag op tot expert in het vak. Als SEO/SEA specialist ben je verantwoordelijk voor de online vindbaarheid van onze webshops en websites. Kom jij bij ons je skills inzetten en verder ontwikkelen?

Wat ga jij doen

Of het nu gaat om het schrijven en optimaliseren van content voor de belangrijkste zoekmachines, het opzetten van campagnes middels de inzet van SEA/Display of de branding van onze nieuwste teeltoplossingen. Middels de inzet van de juiste zoekwoorden en targeting weet je precies wat je moet doen om onze doelgroep te bereiken: de professionele teler.

Dit doe je trouwens niet alleen, maar samen met een jong, enthousiast online marketing team. Voor deze functie zijn we op zoek naar een ambitieuze en data-gedreven junior die aan het begin staat van zijn of haar SEO/SEA specialist carrière. Je wordt begeleid door de huidige SEO/SEA specialist met als doel expert te worden in jouw vakgebied. Daarnaast werk je samen met internationale collega’s om onze vindbaarheid wereldwijd te verbeteren. Wil jij leren werken met tools als Google Analytics, Google Ads, Google Search console en meer, dan zijn wij op zoek naar jou!

Een werkdag van een junior SEO/SEA specialist:

 • Opzetten van effectieve landingspagina’s om de impact van campagnes te verhogen.
 • Uitvoeren van zoekwoordanalyses t.b.v. SEO optimalisaties en SEA campagnes & uitvoeren van de daaropvolgende acties (nationaal & internationaal).
 • Opzetten van effectieve search, display & YouTube campagnes (nationaal & internationaal).
 • Meten, analyseren en monitoren van de zoekmachine activiteiten m.b.v. Google Analytics en verschilende dashboards.
 • Verbeteren van de posities in de zoekmachines, o.a. door linkbuilding en content optimalisatie.
 • Samenwerken met online marketing bureaus om de prestaties naar een hoger niveau te tillen.
 • Volgen van webinars, online trainingen, bijwonen van beurzen met als doel het signaleren van kansen en deze direct door te vertalen naar concrete acties.

Over je team:

Je maakt deel uit van team E-commerce, een team waarin een gezellige familiecultuur hangt, er hard en serieus gewerkt wordt en waarin altijd tijd is voor een lolletje. E-commerce is de motor achter alles wat komt kijken bij de Royal Brinkman webshops: van artikelbeheer tot data-analyse en van SEO/SEA tot contentmarketing. Met een team van digitale denkers werken we er elke dag aan om onze webshops steeds een stukje beter te maken! Wat breng je mee?

 • afgeronde HBO opleiding op het gebied van Marketing, Communicatie of een IT gerelateerde opleiding;
 • ervaring (stage of bijbaan) met SEO en/of SEA is een pré maar geen must
 • ervaring met tools als Google Analytics, Ads en/of Google Search console is een pré (basiskennis)
 • je hebt een analytisch vermogen en denkt in logica;
 • overtuigingskracht en doorzettingsvermogen om veranderingen daadwerkelijk te implementeren;
 • een sociale persoonlijkheid die zowel goed zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • een proactieve houding; je bent een echte doener die niet afwacht;
 • je beheerste de Nederlandse en Engelse taal foutloos.


Wat bieden wij jou?

Gezelligheid tijdens afdelingsuitjes, halfjaarlijkse bedrijfsfeesten en vrijdagmiddagborrels.

Thuiswerkmogelijkheden voor een goede werk-privébalans.

Voldoende vrije tijd met 25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen (op basis van fulltime dienstverband).

Wij vinden het belangrijk dat de juiste persoon op de juiste plek zit en met plezier naar het werk gaat. Naast een marktconform salaris bieden wij:

 • ontwikkelingsmogelijkheden op ieder niveau en werkgebied;
 • vers fruit en gezonde lunch in de Royal Foodcorner;
 • professionele begeleiding door je collega's;
 • een bij de functie passende laptop.


Wij zijn Royal Brinkman

Een wereldwijde tuinbouwtoeleverancier, adviseur en installateur met gespecialiseerde kennis van de bedekte tuinbouwsector. Als persoonlijk kennispartner staan wij dicht bij de teler. Wij zijn een familiebedrijf met een lange historie, opgericht in 1885.

Bij Royal Brinkman voelt verbinden, verbeteren en verduurzamen echt goed. Dat bewijst onze geschiedenis in de tuinbouw en maken we elke dag weer waar. Iedereen binnen Royal Brinkman heeft hierin een rol. Samen zorgen we voor verbetering en iedereen kan hierin het verschil maken!

Onze waarden

‘Global specialist in horticulture’ is wie we zijn, Let’s improve together is waarom we doen wat we doen. Let’s improve together staat voor de manier waarop wij opereren; samen met telers, leveranciers en overige partners de tuinbouw wereldwijd verbeteren. De waarden verbinder, innovatief, betrouwbaar, behulpzaam en specialistisch zijn vaardigheden die we nodig hebben om onze belofte waar te maken. Ze vormen de basis voor alles wat we doen en uitdragen naar klanten, leveranciers én collega's. Het weerspiegelt waar we voor staan, ze zijn onderdeel van ons DNA.Solliciteren