Webredacteur publieke sector

Solliciteren
Teksten schrijven zodat miljoenen verschillende mensen de boodschap begrijpen. Dat is niet altijd een eitje. Maar als webredacteur voor grote overheidsinstanties zie jij die uitdaging wel zitten. Jij maakt met een beetje puzzelen de ambtelijke taal toegankelijk voor iedereen.

Wat je doet

Je gaat schrijven voor de publieke sector, zoals ministeries, provinciehuizen en gemeentes. Grote kans dat je start bij de Gemeente Amsterdam. Waar anderen een saaie ambtelijke tekst zien, zie jij een kans om beleid of wetgeving beter uit te leggen aan inwoners en bedrijven. Je schrijft content op B1-niveau. Iedere klus vraagt iets anders van je, dat maakt het lekker afwisselend. Dit zijn dingen die je zéker gaat doen:  

  • Je vertaalt beleid naar overtuigende, begrijpelijke en foutloze teksten.    
  • Passende beelden selecteer en bewerk je voor de online kanalen.   
  • Je plaatst beeld en copy in CMS-systemen, vooral in Hippo. 
  • Je schrijft je teksten optimaal voor SEO. 
  • Je geeft advies over webrichtlijnen. Wat is verplicht? Hoe voldoen we? Welke uitzonderingen zijn er?    


Wie je bent

Gewoon, lekker jezelf. Als collega bij Presenter kom je terecht in een hecht, enthousiast en gemotiveerd team. We hebben veel verschillende opdrachten en opdrachtgevers. Dit betekent dat geen dag hetzelfde is. En jij vindt dat heerlijk. Je bent flexibel en leert met liefde elke dag iets nieuws. Daarbij ben je betrokken bij Presenter, ook al werk je veel voor de klant. Borrel je graag mee of heb je een kast vol toffe spelletjes? Pluspunten. 

Genoeg over ons, laten we het over jou hebben. Webredacteur. Content Creator. Geef het beestje een naam. Dat word je niet zomaar. Jij beheerst de Nederlandse taal uitstekend. En ademt B1. Of je nu input voor een praktische informatiepagina, FAQ of blog voorgeschoteld krijgt. Elke pagina krijgt de aandacht die het verdient.  

Als webredacteur krijgen ze jou niet klein. Jij staat sterk in je schoenen, betrekt de juiste mensen per onderwerp en haalt gemakkelijk informatie op bij verschillende afdelingen, teams en collega’s. Wat welke doelgroep nodig heeft? Dat heb jij zó uitgevonden. 

Van een beetje techniek ben jij niet vies: je vindt het leuk om buiten de begane CMS-paden te treden en schrikt niet af van een kleine aanpassing in HTML. Snel, gemakkelijk en overzichtelijk bij de content die je nodig hebt. Dat is het doel. En je gaat niet aan voor minder. Wat bieden wij

Geld en meer

Uiteraard krijg je geld, in jouw geval tussen de € 3.025 en € 3.525 per maand. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Dat geld geef je uit tijdens een van je 27 vakantiedagen. Of in het weekend, dat bepaal je helemaal zelf. We hebben een goede pensioensregeling (ja, dat wil je) en je krijgt een eigen laptop.  

Ruimte voor ontwikkeling

Wij zorgen ervoor dat je trainingen kunt volgen, we hebben een bibliotheek vol vakliteratuur en je collega’s delen met veel passie hun kennis met je. Vanaf je tweede contract krijg je een ruim opleidingsbudget om trainingen te volgen en evenementen te bezoeken.

Gallup Strength-coaching

In onze professionele, holacratische werkomgeving pakt iedereen de rol die hem of haar past. Waar pak jij je shine? Door te werken met Gallup Strength-coaching focus je je op je talenten, en bouw je die uit. Samen met je coach stel je doelen en ontdek je hoe je alles uit je kracht haalt. Zo doe jij het werk waar je in excelleert.

Reizen op onze kosten

We doen overal opdrachten en daar hoef je echt niet op de fiets naartoe. Mag wel, we hebben een fietsplan. Je krijgt van ons een Shuttel card voor al je zakelijke reizen. Wel zo milieuvriendelijk. Moet je écht met de auto? We vergoeden je kilometers.

Fijne werkplek(ken)
Naast werken op het kantoor van de klant, houden we altijd een plekje voor je vrij om op een van onze Presenter kantoren. Op ons hoofdkantoor in Utrecht, ons nieuwe kantoor in Den Haag of op de Herengracht in Amsterdam. Aan jou de keuze.Wie zijn wij

Wij werken alleen met eigen mensen: Presenters. Dankzij ons geoptimaliseerde wervingsproces vinden we mensen die echt bij ons passen. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Iedere medewerker heeft een eigen ontwikkelplan, een ruim budget en een coach. Daarnaast bieden we veel afwisseling in opdrachten en krijgt iedereen de ruimte om zelf initiatieven te ontwikkelen. We zien elkaar regelmatig op de virtuele MyPresenterPub of irl op de MyPresenterdag. Daar delen we kennis, praten we bij en sluiten we altijd af met een borrel. Want naast werken en kennis delen maken we ook plezier met onze werkvrienden. Kom je bij ons werken?

Solliciteren