Commercieel inkoper

Solliciteren

Veilige arbeidsomstandigheden zijn belangrijk voor het bedrijfsleven. Bij Majestic Safety Products & Services – een internationaal opererende importeur/groothandel op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en onderdeel van het beursgenoteerde en wereldwijd opererende Bunzl Plc (www.bunzl.com) – weten we dat als geen ander. Met onze PBM zorgen we ervoor dat mensen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomen bij hun dierbaren… PROTECT WHAT REALLY MATTERS.

Voor ons sterk groeiende bedrijf in PBM’s zijn wij op zoek naar een collega met een commerciële instelling en een goed gevoel voor inkoop. Als jij je verder wil ontwikkelen in een mooie purchasingrol, dan is dit wat voor jou!Wat ga jij doen

Je bent lid van het purchasing & product development team. Het team bestaat uit twee purchasers, een product developer, een marketeer A-brands en de purchasing & product development manager. Samen zorgen jullie ervoor dat het inkoop- en productontwikkelingsproces van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en workwear soepel verloopt. Jij bent inkoopverantwoordelijk voor jouw productgroepen; o.a. gloves, workwear en eyewear & head protection. Jij bent verantwoordelijk voor alle contacten én alle contracten met jouw preferred suppliers. Jij hebt een goed gevoel voor intern en extern relatiemanagement. Dit zorgt ervoor dat naast een goed contact met de leveranciers, de afspraken uit het contract op de juiste manier en tijdig worden uitgevoerd. Zowel door de leveranciers als alle betrokkenen binnen Majestic. In Europa zijn dit A-brands op het gebied van PBM en workwear en in het Verre Oosten de producenten van ons eigen PBM-brand OXXA. Je houdt je kennis up to date en zoekt naar trends en ontwikkelingen die je als tactisch inkoper inzet bij Majestic. Dit doe je onder andere door leveranciers en beurzen te bezoeken in Europa en het Verre Oosten.

Taken:

 • Je zorgt ervoor dat offerteaanvragen voor de A-brands, de OXXA-productrange en projectmatig voor tenders, snel en vakkundig bij leveranciers worden uitgezet. Dit moeten marktconforme producten en prijzen opleveren, die jouw collega’s van sales aan klanten kunnen aanbieden.
 • Je maakt KPI- en inkooprapportages ter ondersteuning van sourcing, contract- en leveranciersmanagement.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van stock control (operationele inkoop) om afnamepatronen te analyseren ter ondersteuning van een optimaal inkoopproces.
 • Je bent als strategisch sourcer voor jouw productgroep altijd op zoek naar de beste en soms de nieuwste en duurzaamste producten, waarbij je samenwerkt met onze Bunzl collega’s in Shanghai.
 • Je zorgt voor een goede en tijdige voorbereiding voor leveranciersaudits en kwaliteitscontroles, waarbij je ook hierin samenwerkt met onze collega’s van ons Bunzl inkoopkantoor in Shanghai.
 • Je volgt nauwgezet de relevante grondstof-, valuta- en marktontwikkelingen om hier snel op in te kunnen spelen, om zo bijv. problemen in de levering van onze producten te voorkomen.

Kortom dit is een zelfstandige functie binnen een team dat er samen voor gaat om een doel te realiseren.Wie zoeken wij

Bij Majestic starten we elke werkdag met ons hele team met energie en enthousiasme. Prioriteiten stellen is daarbij van groot belang, waarbij je altijd goed overzicht bewaart. Oog voor detail én een commercieel inzicht is cruciaal in deze rol, net als een oplossingsgerichte instelling. Wij hebben een erg fijn team, dus ook jij hebt humor en bent een echte teamplayer.

Nice to have:

 • Een afgeronde HBO opleiding aangevuld met een inkoopopleiding (b.v. NEVI).
 • Aantoonbare relevante werkervaring (zeker 3 jaar) in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met de inkoop of productontwikkeling van persoonlijke beschermingsmiddelen en/of workwear is een pré.
 • Ervaring als inkoper / purchaser in het Verre Oosten is een pré.
 • Natuurlijk ben je bereid af en toe naar het buitenland te reizen om je trends en ontwikkelingen op te doen en je eigen kennis te vergroten.
 • Een zelfstandige, resultaatgerichte en proactieve houding.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Fulltime (40 uur) per week beschikbaar.


Wat bieden wij

Je maakt onderdeel uit van een leuk en erg betrokken team. Iedere collega wil jou graag helpen je verder te ontwikkelen als inkoopspecialist, waarbij ze graag hun kennis en ervaring delen. Bij Majestic hebben we gevoel voor humor en heerst een informele sfeer. We nemen deel aan leuke workshops en teamuitjes en leveren goede prestaties vanuit plezier in ons werk. Een goed inwerktraject vinden wij net zo belangrijk als veiligheid op je werk. Om optimaal van start te gaan, word je wegwijs gemaakt door ons hele bedrijf en maak je uitgebreid kennis met alle collega’s. Je start met een uitdagende, fulltime functie bij een stabiele internationale organisatie die gekenmerkt wordt door een transparante, no-nonsense cultuur. In deze functie werk je samen met jouw collega’s op ons kantoor in Spijkenisse. We hebben een actieve personeelsvereniging met leuke activiteiten en er staat iedere dag een verzorgde lunch klaar. Het salaris is altijd in overleg en afhankelijk van opleidingsniveau, kennis en ervaring.

Daarnaast ontvang je van ons:

 • 25 vakantiedagen (met de optie om dagen bij te kopen).
 • Twee vrijwilligersdagen per jaar die je naar eigen inzicht mag inzetten voor een goed doel.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget.
 • Wij werken hybride, dus we hebben én een reiskostenvergoeding én een gepaste thuiswerkvergoeding
 • Natuurlijk hoort daar ook een telefoon en een laptop bij.
 • Een jaarlijkse bonusuitkering afhankelijk van het bedrijfsresultaat.
 • Een uitgebreid aanbod van opleidings-/trainingsprogramma’s en de Bunzl Academy bieden volop mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Verder kan je gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals de gezamenlijke lunch, maar ook bedrijfsfitness.


Wie zijn wij

Ben je enthousiast geworden?
Heb je nog vragen? Neem dan snel contact op met onze Recruitment Specialist, Malou Muller op telefoonnummer 06-48949896 of stuur een mailtje naar hr@majestic.nl. Hopelijk tot snel!Solliciteren