Afstudeeropdracht ICT

Solliciteren
DSW Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar met zo'n 710.000 verzekerden. DSW heeft een regionaal karakter. Ons hoofdkantoor staat in Schiedam, vlakbij het station en is goed bereikbaar met trein, tram, bus en metro.

Afstudeeropdracht ICT

We hebben de volgende mogelijke opdrachten:

Opdracht 1: Automatische configuratie van software routers

Binnen ons ICT landschap hebben we veel software routers geconfigureerd. Deze routers hebben naast omgevingsafhankelijke variabelen een grote mate van gelijke inrichting. Het is de bedoeling dat het configureren van deze routers geautomatiseerd gaat gebeuren, waarbij jij software schrijft waarmee deze configuratie zal plaatsvinden. Ook denk je na over wijzigingsbeheer op deze routers met behulp van door jou ontwikkelde software. 

Wij verwachten aan het einde van de afstudeeropdracht een werkende geautomatiseerde routerconfiguratie, configureren om wijzigingsbeheer uit te voeren en documentatie hoe jouw product ingezet kan worden.

 

Opdracht 2: Opzetten LINOTP

Veel medewerkers van DSW werken tegenwoordig vanuit huis. Hiervoor is een werken-op-afstand infrastructuur opgezet, die gebruik maakt van MFA, onder andere via OTP. De huidige in-house OTP-server is aan vervanging toe. LINOTP lijkt een goede vervanger. 

De opdracht omvat deployment van een LINOTP vm, configureren ervan, koppelen via RADIUS aan omgevingen die wensen te te authenticeren (zoals Citrix), migratie-methode van de oude oplossing naar LINOTP uitwerken, beschrijven en scripts voor maken. Verder procedures uitwerken en beschrijven hoe nieuwe authenticatie-gegevens bij de gebruiker te krijgen. 

Dan het toekomstperspectief: Voldoet de huidige wijze van OTP gebruik nog, of kan er ook een generieke authenticator, zoals die van Microsoft of Google gebruikt worden. Beschrijf de overwegingen, pros en cons.

Voor dit alles zal moeten worden overlegd met het plaatselijke netwerk- en beveiligingsteam, als ook met de security-officer voor wat betreft wenselijkheid van diverse protocollen/methoden.

 

Opdracht 3: Onderhoud software infrastructuur GCP

Binnen DSW wordt veel software zelf gebouwd en gehost. Sinds enige tijd is er begonnen met het hosten van software in de cloud. Voor het hosten in de cloud is de hele infrastructuur opgebouwd in code (IaC). Deze code maakt gebruik van verschillende tools, zoals Terraform, Terragrunt en de verschillende modules daarvan.

Bij het updaten van de verschillende tools is het belangrijk om de changelog te controleren op conflicten in ondersteunde versies. Op dit moment gebeurt dit met de hand. De wens is om geautomatiseerd de changelogs van de verschillende tools te vergelijken en na goedkeuring de update uit te rollen.Wie zoeken wij

HBO ICT Afstudeerstudent

Wij bieden:

  • een werkplek in onze informele werkomgeving met leuke collega’s en prima koffie
  • uitdaging te over en waardering voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid
  • ondersteuning bij jouw technische én persoonlijke ontwikkeling
  • de ruimte om naast je werk ook nog gewoon een privéleven te hebben
  • vanaf het begin uitstekende arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris


Bedrijfsprofiel

DSW is een innovatieve organisatie. DSW ontwerpt, ontwikkelt en realiseert bijna alle applicaties zelf. Alles wordt in het werk gesteld om klanten goede service te verlenen en medewerkers maximaal in hun werkzaamheden te ondersteunen.

In het team Service en Beheer zorgen we er met zestien collega’s voor dat de IT-infrastructuur up-to-date is en blijft. Omdat we bij DSW bijna alle software zelf ontwikkelen, komt daar heel wat bij kijken. 

Onze omgeving bestaat uit ruim 1.000 virtuele servers, voornamelijk Windows gebaseerde systemen. Verder ondersteunen we meer dan 125 .NET ontwikkelaars. Het is een zeer geavanceerde omgeving waarbij uptime onze corebusiness is.Solliciteren