Adviseur Ruimtelijke Ordening & Milieu

Solliciteren

Wil jij meewerken aan een goede inrichting van de leefomgeving van de regio Midden-Holland? Heb jij ideeën om de beperkte ruimte zo slim mogelijk in te richten met oog voor milieu- en duurzaamheidsthema’s? ODMH in Gouda zoekt collega’s die hun kennis en vaardigheden in willen zetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Twee werkvelden die samensmelten onder de Omgevingswet. Loop jij daar warm voor? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek! En als het klikt kan je goede begeleiding van ons verwachten om uit te groeien tot een top-adviseur.Wat ga jij doen

Wat ga je doen als adviseur ROM?

 • Jij adviseert over de uitwerking van ruimtelijke plannen op de leefbaarheid en de omgeving. Het kan om een groot gebied gaan of om een enkel bouwplan. Zowel een nieuw dorp in één van onze gemeenten, de uitbreiding van een industrieel complex, als het vergoenen van een gebied komen voorbij. Je maakt en beoordeelt bestemmings- en ontwikkelplannen, je voert haalbaarheidsstudies uit en adviseert de RO-medewerkers en projectleiders RO van onze regiogemeenten. Die advisering doe je op papier, maar zeker ook in het gesprek. In jouw advies aan de gemeente zijn alle aspecten van de fysieke leefomgeving integraal meegenomen. Denk hierbij aan de meer traditionele milieuaspecten zoals geluid, bodem of luchtkwaliteit. Daarnaast breng je ook onderwerpen als ondergrond of klimaatadaptatie in. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s. Het gebruik maken van elkaars kennis vinden wij vanzelfsprekend en inspirerend.
 • Als adviseur ruimtelijke ordening binnen de ODMH speel je een centrale rol als het gaat om de Omgevingswet. Je schuift namens ODMH aan bij intake- of omgevingstafels. In de omgevingsplannen van de gemeenten breng jij de aspecten uit de fysieke leefomgeving in, samen met je collega professionals. Er zijn op dit gebied veel (beleids-)ontwikkelingen en uitdagingen, hiervoor ga jij je kennis, vaardigheden en enthousiasme inzetten.
 • Je wordt zodra je hier aan toe bent ambassadeur. Dat houdt in dat je voor één of twee gemeenten de spin in het web bent en het werk op het vlak van ruimtelijke ordening en de fysieke leefomgeving bewaakt en coördineert. Je bent aanspreekpunt voor die gemeente(n). Zodra dat weer mogelijk is werk je ten minste één dagdeel op locatie bij de desbetreffende gemeente(n).


Wie zoeken wij

Wat vragen wij

 • Je bent een resultaat- en klantgerichte gesprekspartner. Een nieuwsgierige adviseur die staat voor adviezen van hoge kwaliteit en mensen met enthousiasme en ondernemerschap mee krijgt in de gewenste route naar een mooi resultaat.
 • Je hebt organisatorische talenten en kan goed met mensen omgaan. Je hebt er geen moeite mee om op mensen af te stappen.
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van de fysieke leefomgeving, zoals Ruimtelijke Ordening, Planologie of een milieu opleiding.


Wat bieden wij

Verder bieden we je:

 • Een salaris tot maximaal € 4.671,-- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Voor starters is plaatsing in aanloopschaal 9 in het 1e jaar gebruikelijk;
 • Uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt;
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest;
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.


Wie zijn wij

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio veiliger maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via werken bij de ODMH  kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket. 

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.Solliciteren