Junior System Engineer

Solliciteren


Wat ga jij doen

Jouw IT loopbaan bij Centric start met vooral leren. Een traject met veel opleiding en training, maar ook veel praktijkervaring. Je krijgt de mogelijkheid om de certificaten te halen die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een ervaren System Engineer.

In jouw eerste maanden als Junior System Engineer volg je een intensief opleidingstraject. Je leert alle basiskennis, die je nodig hebt in deze rol. Denk hierbij aan ITIL, Microsoft Windows Server, Linux Enterprise server, Oracle Enterprise databaseserver, Oracle Weblogicserver, enz. Daarna volg je een aantal andere opleidingen, zoals IIS en .NET runtimers.

Naast al deze trainingen en opleidingen, krijg je ook meteen al de ruimte om praktijkervaring op te doen. Hierbij kan je denken aan het ondersteunen bij installaties van klantomgevingen, oplossen en voorkomen van verstoringen, uitvoeren van upgrades van omgevingen en meewerken aan migraties.

Je komt te werken in een team van specialisten, die werkzaamheden uitvoeren voor verschillende klanten in Nederland. De focus ligt hierbij op onze applicaties voor de lokale overheid. De klanten waarmee je te maken krijgen, zijn zeer divers: van Gemeenten tot Waterschappen en belastingsamenwerkingen. Bij ons zal jij je niet vervelen.

In deze intensieve periode leer je onze organisatie en jouw collega’s goed kennen. Maar nog belangrijker: je leert jezelf, je sterktes en ontwikkelpunten goed kennen. Met de combinatie van kennisontwikkeling en werken aan uitdagende opdrachten, leg je de basis waarop je jouw verdere carrière kunt bouwen.Wie zoeken wij

 • Afgeronde hbo-opleiding, sterke voorkeur voor een technische richting (bijvoorbeeld Cyber Security & Cloud of Informatica)
 • Sterke affiniteit met IT en techniek
 • Je brengt ongeveer 2 jaar werkervaring mee
 • Bereidheid om jezelf in een jaar tijd te ontwikkelen tot Application Back-end Specialist


Wat bieden wij

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Leaseauto met brandstofvergoeding in binnen- en buitenland
 • Uitgebreide mogelijkheden voor studie en opleiding
 • Laptop en telefoon
 • 26 vakantiedagen
 • Enthousiaste collega’s die graag met je samenwerken
 • Veel vrijheid om invulling te geven aan je functie


Wie zijn wij

Organisaties die zich graag op hun core business richten, kunnen hun IT uitbesteden aan Centric. De zorg voor zowel infrastructuur als beheer nemen wij ze dan uit handen, voor een deel of helemaal. Met een slimme mix van public, private en on-premises diensten bieden we onze klanten gebruikersvriendelijke, veilige en toekomstbestendige IT. Vaak gaat het om grote spelers in hun branche, met duizenden medewerkers. Wij leveren alle services, support en techniek, zodat zij zich 100 procent kunnen bezighouden met waar zij goed in zijn.Solliciteren