Jurist Regres

Solliciteren

Heb je een afgeronde juridische opleiding, ben je empathisch en beschik je over voldoende overtuigingskracht? Dan ben jij misschien de juiste persoon voor onze afdeling verhaal!

Grijp je kans en kom werken als Jurist Regres bij het meest unieke schadeverzekeringsbedrijf van Nederland!​​​​​​​Wat doe je?


50% Werken aan complexe regresdossiers

20% Intern overleg

15% Dagvaardingen opstellen

15% Kantongerechtprocedures voeren

 

Vacature

Als Jurist Regres bij de Vereende ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig behandelen van diverse verhaaldossiers waarbij sprake is van materiële en/of personenschade. Je krijgt te maken met dossiers waar het Waarborgfonds Motorverkeer een uitkering heeft gedaan en dossiers van de verzekeringstak van de Vereende. In de dossiers van het Waarborgfonds Motorverkeer ga jij na de overdracht het dossier inhoudelijk beoordelen. Zo onderzoek je welke partij(en) aansprakelijk is/zijn voor de uitgekeerde schade. Daarnaast beoordeel je waar de schade uit bestaat. Bij de materiële schade is dit vaak overzichtelijk, maar bij een letselschade spelen complexe factoren mee, zoals het verlies aan arbeidsvermogen en smartengeld. In de dossiers van de Vereende ga jij na de overdracht van het dossier aan de slag met het verhalen van het eigen risico of het uitgekeerde schadebedrag. Het verhalen van het uitgekeerde schadebedrag komt voor in situaties waarin op het moment van de schadeveroorzakende gebeurtenis bijvoorbeeld alcohol in het spel was. Bij het verhalen van de schade of het eigen risico heb je met veel verschillende partijen contact; denk aan de aansprakelijke partij(en), maar ook aan een schuldhulpverlener, de gemeente, deurwaarders, assurantieadviseurs of een advocaat. Je moet je daarbij steeds aanpassen aan je gesprekspartner en stevig in je schoenen staan. Je beoordeelt per dossier of een betalingsregeling gewenst is, waarbij je rekening houdt met de belangen van het Waarborgfonds Motorverkeer en de Vereende, de mogelijkheden van de aansprakelijke partij en de kans op succes om je vordering te verhalen. Daarnaast speelt het beoordelen van de solvabiliteit van de aansprakelijke partij een grote rol. Mocht een regeling tot stand komen, dan moet je deze blijven monitoren op een juiste naleving. Het is echter niet altijd mogelijk of gewenst om een betalingsregeling te treffen. Om de uitgekeerde schade of het eigen risico dan toch te kunnen verhalen, dien je een dagvaarding op te stellen en soms ook naar de kantonrechter te gaan om je dossier te bepleiten. Op de afdeling Verhaal lopen op dit moment meerdere projecten met betrekking tot het vernieuwen en verbeteren van de processen. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende projecten om zo de processen nog beter te maken. Kortom: je voert diverse werkzaamheden uit in een team bestaande uit vier behandelaars, twee juristen, twee senior juristen en de manager. Bij de (senior) juristen kun je altijd terecht voor advies, zij hebben een coachende rol. De dagelijkse begeleiding zal uitgevoerd worden door onze juristen.

 

"Als je het leuk vindt om constructief regreszaken aan te pakken en rekening te houden met alle belangen en perspectieven, en je het uitdagend vindt dat je regelmatig weerwoord krijgt en hier volhardend in moet zijn, dan is dit een baan voor jou."

 

Werkweek

"Tijdens een leuke dag werk je aan dossiers en ben je tevens buiten kantoor te vinden voor een rechtszaak. Daarnaast heb je contact met aansprakelijk gestelde partijen en advocaten, wat je werkdag communicatief uitdagend maakt."

 

"Tijdens een mindere dag zit er weinig variatie in je werkzaamheden. Zo ben je de hele ochtend brieven met een schuldvordering aan het sturen."

 

Voorbeeld uit de praktijk

"Je hebt een betalingsregeling afgesloten met een aansprakelijke, maar hij kan de gestelde betalingsvoorwaarden niet meer nakomen. Hoe los je dit op?"

 

De aansprakelijke betaalt €200,- per maand om zijn schuld af te lossen (naar aanleiding van een schade die op hem verhaald is). De aansprakelijke is vorig jaar echter werkloos geraakt door corona, waardoor hij het niet meer kan opbrengen om maandelijks zijn schuld af te lossen. Dan moet je een oplossing proberen te vinden en desnoods gaan onderhandelen, zodat jullie de gulde middenweg kunnen vinden. Je kunt onderhandelen met de cliënt zelf, maar ook met zijn belangenbehartiger of advocaat. Soms komt het voor dat cliënten meerdere schulden hebben bij verschillende instanties, waardoor je ook met deze instanties rond de tafel moet. Jullie inventariseren samen alle schulden en denken na over een realistische betalingsregeling voor de aansprakelijke. Zo komen jullie uiteindelijk tot een (tijdelijke) oplossing, bijvoorbeeld een verlaging van het maandelijkse aflossingsbedrag. Wel moet je in je achterhoofd houden dat er een grens is en je hierin niet te ver kunt gaan.

 

Groeipad

Er zijn voldoende mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied en de verzekeringsbranche. De Vereende helpt je daar graag bij.Wat is vereist?

 

 • Afgeronde juridische opleiding op hbo/wo niveau
 • Sociaal en communicatief sterk
 • Empathisch, waarde hechten aan de menselijke maat
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift


Wat krijg je?

 

 • €2.653 - €3.980 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 13e maand
 • 38-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen (o.b.v. fulltime)
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding (21 cent per km, vanaf 10 km tot een max. van 35 km, of een volledige OV-vergoeding), zomeruitkering en arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem
 • Bij fulltime dienstverband 2 kantoordagen en 3 thuiswerkdagen
 • Laptop


Werken bij de Vereende

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. We verzekeren bijzondere risico’s (AVP voor ex-gedetineerden of autoverzekering voor mensen met een hoog schadeverloop) en de beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars.  Ook voert de Vereende werkzaamheden uit voor het Waarborgfonds Motorverkeer, het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars, de Atoompool en de NHT (terrorismepool). Met een maatschappelijk belangrijke vangnetrol zijn we een onmisbare schakel in verzekeringsland. In het najaar van 2022 heeft de Vereende met behulp van Great Place to Work, de mening van haar medewerkers gevraagd over de organisatie. Maar liefst 85 procent heeft zijn of haar mening gegeven. De Vereende is hiermee getoetst op de Great Place to Work-criteria: de mate van vertrouwen, trots en plezier. Het resultaat is goed, want de organisatie is met een score van 77 procent officieel een Great Place to Work. De medewerkers geven de hoogste score aan rechtvaardigheid: iedereen wordt eerlijk en gelijk behandeld, ongeacht persoonskenmerken. Daarnaast ervaren medewerkers de Vereende als fysiek veilige werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Alles bij elkaar, vindt 80 procent van de medewerkers de Vereende een Great Place to Work.Solliciteren