Coolblue

Er werken meer dan 6.300 Coolblue’ers bij ons, waaronder klantenservicemedewerkers, developers, fietsbezorgers en zonnepanelen-installateurs. We verwelkomen continu nieuwe vrienden en bieden ze meer dan alleen banen: we bieden ze carrières en alle trainingsmogelijkheden die daarbij komen kijken.

Er zijn weinig bedrijven waar zoveel collega’s ook vrienden zijn. Dat is onze kracht. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat je tegen vrienden gewoon de waarheid vertelt. Omdat je bij je vrienden jezelf kunt zijn en je niet hoeft te verstoppen achter een stropdas of een duur pak. En omdat het gewoon leuk is.

De basis voor vriendschap is vertrouwen. Daarom krijg je bij Coolblue veel verantwoordelijkheid. Je hoeft niet eerst 3 handtekeningen van managers te verzamelen voordat je jouw idee kunt uitvoeren. We geloven in gewoon, doen. Niet lullen, maar poetsen. En ja, dan gaat er weleens wat mis. Maar daardoor maken we onszelf juist elke dag een beetje beter.
 
Vastroesten in je functie? Dat gaat je niet lukken bij ons. We veranderen namelijk continu. Dat vraagt flexibiliteit, maar het biedt je ook een hoop kansen. Bijvoorbeeld als er een nieuwe functie bij komt omdat we zo snel groeien. Of als je eigen functie verandert doordat je team groter wordt.

Branche:

e-commerce

Activiteiten van de organisatie

Coolblue is meer dan een e-commercebedrijf. We bouwen totaaloplossingen voor onze klanten met onze ondersteunende infrastructuur. Dit doen we in Nederland, België en Duitsland, online en in onze 20 fysieke winkels.

Om écht een verschil te maken voor onze klanten en op te vallen in onze markt, bieden we klantgerichte productreizen in plaats van enkel te concurreren op plaatje, prijsje, knopje. We ontwikkelen productreizen van begin tot eind, waar klanten blij van worden. In elke stap van deze productreizen willen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen en de service die we bieden maximaliseren. Om dit te bereiken, hebben we onze eigen infrastructuur gebouwd, in Nederland, België en Duitsland, bestaande uit onder andere ons eigen bezorgnetwerk, installatieservices, fietsbezorgnetwerk en winkels. Per producttype selecteren we de elementen van onze infrastructuur die de onderliggende behoeftes van onze klanten ondersteunen en implementeren deze in de productreis. Het resultaat is de meest klantgerichte productreis, waarin we in elke stap waarde toe kunnen voegen en kosten kunnen verlagen.
 

Aantal medewerkers

6000+ medewerkers

Locatie

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam

Samen werken we elke dag keihard om klanten blij te maken. Hoe we dat doen? Door de beste klantreizen, specialistisch advies en service te bieden waarvan hun mondhoekje omhoog gaat.

Op ons hoofdkantoor kun je bijvoorbeeld starten binnen de volgende specialismen:

  • Marketing & Communicatie. Meebouwen aan een sterker merk of een blauwe loper uitrollen van Google naar onze website? Wij hebben de baan voor jou! Word bijvoorbeeld Designer, Marketing Personalisatie Specialist of Online Marketeer bij Coolblue. 
  • Commerciële teams. Meebouwen aan de beste klantreis, samenwerken met topleveranciers en met collega’s successen vieren? Wij hebben de baan voor jou! Word bijvoorbeeld Product Manager, Inkoper of Media Consultant bij Coolblue.  
  • Data & Analyse. Gek op data en altijd op zoek naar jouw eureka moment? Wij hebben de baan voor jou! Word bijvoorbeeld Operations Analist, Marketing Analist of Reporting Analist bij Coolblue.